A minőségi bor luxuscikk

Címkék: bor, Figula, borász

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A befektetett munkának, egyedi borainak és az ismertségnek tudja be ifjabb Figula Mihály, hogy tavaly ő lett - megosztva a címet a szekszárdi Bodri Orsolyával - az Év Fiatal Magyar Borásza a közönség voksai alapján. Számításai szerint legfeljebb a magyar lakosság öt százaléka fogyaszt minőségi bort, pedig az nem elérhetetlenül drága luxuscikk.

A balatonfüredi borász elmondta, hogy rengeteg bemutatót tartanak az országban, sok helyen vannak jelen, és ezért jól ismerik boraikat a fogyasztók.


Ifjabb Figula Mihály hisz a személyes borkészítésben


"A mi boraink nem standard, unalmas, egyforma borok; változnak az évjárattal, a dűlővel. Azon dolgozunk, hogy egyediek legyenek" - tette hozzá.

A Figula Pincészet 30 hektáron termel, dűlőnként szelektálva a fajtákat, így egy évjáratból akár 15-20 féle bor is készülhet, ami még Figula Mihály szerint is nagy szám egy kis pincészethez. Úgy véli azonban, éppen az a borvidék jellegzetessége, hogy az azonos fajta teljesen más bort ad a fekvéstől függően.

Ez a felfogás nem profitorientált - mondta a borász, mivel tapasztalata szerint ma még az olcsó, átlagos minőségű terméket lehet jól eladni. Számításai szerint legfeljebb a magyar lakosság öt százaléka fogyaszt minőségi bort, pedig az nem elérhetetlenül drága luxuscikk.


Szerinte a minőség a fejlődés útja (Fotó: Magyarborkulturaert.hu)

A Figula Pincészet partnerei elsősorban szaküzletek és éttermek. A családi vállalkozás nem a mennyiségre, hanem a minőségre koncentrál, mert ezt tekinti a fejlődés útjának. A borász elmondta, hogy ragaszkodik a cég családi működtetéséhez, mert csak így lehet "személyes" a borkészítés, így lehet a minőséget garantálni.

Figula Mihály úgy vélekedik, hogy a magyar bor kiválóan alkalmas az országimázs építésére is. Borai eljutnak Hollandiába, Németországba, Angliába, a szomszédos országok magyarok lakta vidékeire, valamint Franciaországba is, ahol "valószínűleg kíváncsiságból fogyasztják a magyar bort".

"A magyar bor több mint élelmiszeripari termék. A világ egyik legjobb termőhelyén dolgozva az a feladatunk, hogy a lehetőségeinkhez méltó minőséget készítsünk" - mondta a borász.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5