A legjobb olasz kiállítások 2012-ben

Címkék: kiállítás, olasz

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A gazdasági válság ellenére gazdagnak ígérkezik a 2012-es olaszországi kiállításprogram, amelyben klasszikusok és újdonságok egyaránt szerepelnek, Tintorettótól az amerikai avantgárdig.

Az év kulturális eseményének számít a Lux in arcana (Fény a rejtekben) című kiállítás, mely februártól szeptemberig a Vatikáni Levéltár száz dokumentumát mutatja be a Capitoliumi Múzeumban. Ez lesz az első alkalom, hogy a ritka és rendkívüli dokumentumok - többek között Galileo Galilei és VII. Henrik saját kezű sorai - elhagyják a pápai állam területét és a nagyközönség elé kerülnek.

Szintén februárban kezdődik a római Palazzo delle Esposizioni termeiben a "Guggeinheim. Az amerikai avantgárd 1845-80" című kiállítás, mely Jackson Pollock amerikai festő születésének századik évfordulóját ünnepli. Február 25-től a Quirinale római elnöki palota volt istállójából kialakított kiállítótérben lesz látható Tintoretto negyven festménye a velencei művésznek szentelt legelső római kiállításon.
deluxe.hu
Jackson Pollock amerikai festőt is ünneplik majd

A firenzei Strozzi palotában március 3-án nyílik a Sargent és az új évszázad impresszionistái című kiállítás John Singer Sargent Firenzében született amerikai festő képeivel. A római Vittoriano szintén márciusban látja vendégül Salvador Dali több mint százötven alkotását. Perugia, Citta di Castello, Orvieto és San Sepolcro március végétől a reneszánsz Luca Signorelli umbriai városokban alkotott festményeit állítja ki.


christies.com
Raffaello is terítékre kerül

Októbertől Vicenza és Verona rendez közös kiállítást Raffaellótól Rembrandtig és Van Gogh-ig címmel az európai portréfestészetről. A római Vittoriánóban Renato Guttuso, a Galleria Nazionale Arte Moderna termeiben pedig Paul Klee művészete mutatkozik be.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5