A fiatal nők jobban keresnek a férfiaknál

Címkék: nők, fizetés, kereset

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Több pénzt keresnek manapság a húszas éveikben járó fiatal brit nők mint a velük egykorú férfiak - mutatott rá egy tanulmány.

A brit állami egyetemek és főiskolák felvételi irodáját (UCAS) vezető Mary Curnock Cook az oktatás terén tapasztalható nemi szakadék vizsgálata során fedezte fel a nemek közötti fizetési szakadék jelentős szűkülését, illetve azt, hogy ha csak kis fölénnyel is, de a fiatal nők most először többet keresnek férfi társaiknál.

Az eredmények szerint a 22 és 29 éves kor közötti nők valamivel több mint 10 fontot (3400 forint), míg a velük azonos korú férfiak valamivel kevesebb mint 10 fontot keresnek óránként. Szakemberek úgy vélik, a fizetések terén tapasztalt elmozdulás következtében egyre több brit háztartásban válhatnak a nők az elsőszámú kenyérkeresőkké.

iStock
A női vezetőket leszámítva egyre jobb a helyzet


Cook szerint az eredmények azt bizonyítják, hogy a nők fizetése végre valóban elkezdte tükrözni az iskolai, illetve egyetemi oktatásban nyújtott teljesítményüket. "Talán még egy nemzedékbe telik, mire a fizetések közötti eltérések tovább csökkennek, ahogy a jövedelmek az idősebb munkaerő esetében is megváltoznak" - idézte Cookot a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

Theresa May brit belügyminiszter a múlt hónapban úgy fogalmazott, a szigetországban működő vállalatoknak nyilvánossá kellene hozniuk, milyen fizetést biztosítanak férfi és női alkalmazottaiknak. Ezáltal magukhoz csábíthatnák a munkavállalókat, illetve segíthetnének eligazodni a piacon a legtehetségesebb női munkaerőknek. 

A Chartered Management Institute, a menedzserek professzionális brit szervezete idén készült jelentése szerint a húszas éveikben járó női menedzserek ma nagyjából 2,1 százalékkal többet keresnek, mint velük egykorú férfi kollégáik. Ezt azt jelenti, hogy az éves átlagfizetésük 21 969 font (7,5 millió forint), amely 600 fonttal (205 ezer forint) több mint a hasonló munkát végző férfi kortársaiké.

Az összes korosztály tekintetében azonban a női vezetők még mindig 25 százalékkal kevesebbet keresnek, mint az azonos pozíciót betöltő férfiak.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5