A dánok háromszor annyit keresnek, mint az olaszok

Címkék: fizetés, pénz

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az olaszországi átlagfizetés a legalacsonyabbak között van az eurózóna tagállamai közül - derült ki az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatalának felméréséből, amely szerint az olasz munkavállalók a spanyoloknál és a görögöknél is kevesebbet keresnek.

Egy olasz munkavállaló 2009-ben átlagosan bruttó 23.406 eurót keresett. Ez alacsonyabb a Görögországban (29.150), Spanyolországban (26.316) és Cipruson (24.775) mért átlagnál. Az olaszok fizetése csak a portugálokét (17.129), a szlovénokét (16.282), a máltaiakét (16.158) és a szlovákokét (10.387) előzte meg.   


A német, luxemburgi és holland fizetések sem rosszak
 
Az olasz napilapok által hétfőn címoldalon közölt Eurostat-felmérés egy középvállalat dolgozóinak kereseti táblázatait hasonlította össze. Hasonló beosztásban és munkafeltételek között az olasz munkavállaló közel a felét keresi német, luxemburgi vagy holland kollégájának. Egyharmadát annak, amit Dániában keresnek.     

Az Eurostat rangsorolásában az olasz átlagkereset a tizenkettedik helyen áll. "Olaszországban alacsony a munkabér de magas a munkaerőköltség, ezen kell változtatni" - kommentálta az adatokat Elsa Fornero, a római kormány munkaügyi minisztere.     

"Egy olasz rendőr havi nettó 1.500 eurót keres, legatyásodva üldözzük a bűnözőket; reméljük, hogy a Monti-kormány a politikusok fizetése helyett a bérből és fizetésből élőkkel foglalkozik" - mondta Pasquale Cafagna a Siulp rendőrszakszervezettől.     

A fizetések alacsonyak, de az élet drága - tette hozá Carlo Pileri, az Adoc fogyasztóvédő egyesület elnöke. Elmondta, hogy az olaszok naponta 37 eurót költenek, vagyis a napi nettó keresetük közel 80 százalékát. Az újságok szerint az olasz keresetek 2005-2009 között 3,3 százalékkal emelkedtek, miközben Spanyolországban a növekedés 29,4 százalék volt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5