62 millió forintos éves juttatás egy magyar vezetőnek

Címkék: fizetés, vezető, Magyarország, felmérés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Jelentős, akár 32-szeres eltérés is tapasztalható a hasonló pozícióban lévő magyarországi felsővezetők javadalmazásában.

A PwC több mint 120 vállalat adatainak vizsgálatával készítette el a felsővezetői javadalmazási felmérését a hazai tőzsdén jegyzett cégek, valamint köztulajdonban levő nagyvállalatok körében. A kutatás egyaránt vizsgálta a legfelsőbb vezetés, az igazgatótanács, az audit-, és felügyelőbizottsági elnökök és tagok, valamint az igazgatók javadalmazását, beleértve az egyes szinteken kifizetett egyéb juttatásokat, a kompenzációs csomagokat is.
    
A teljes vizsgált minta alapján a vezérigazgatói pozícióban 32-szeres jövedelem-eltérés tapasztalható, a legmagasabb javadalmazással kitüntetett vezető közel 62 millió forint teljes éves készpénz kompenzációban részesül, feltételezve az éves egyszeri bónusz kifizetését.

Forbes.com
Nagyok a különbségek Magyarországon

Általánosnak mondható, hogy legalább kétszeres jövedelmi eltérés van a versenyszféra top 10 vizsgált vállalatainak, valamint a vizsgált minta további vállalatainak mutatói között. Még mindig jelentős - közel kétszeres - nagyságrendbeli különbségek fedezhetőek fel a fővárosi, valamint a vidéki vállalatok javadalmazási gyakorlatában a felmérés szerint. A PwC kutatása azt is kimutatta, hogy a gazdasági válság hatására minden vizsgált szegmensben érezhető a kompenzációs csomagok bruttó értékének visszafogott növekedése vagy stagnálása.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5