15 év után eladják a Hatvany-villát

Címkék: Hatvany, villa, ingatlan

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Másfél évtized után újra megvásárolható a világhírű építészek által újraálmodott, a Budai Vár lejtőjén álló egykori Hatvany-villa - írta meg a Napi Gazdaság a CB Richard Ellis közlése alapján.

Csupa történelem, ugyanakkor elismert kortárs építészek kéznyomát is magán viseli a Hatvany-villa, amely másfél évtized után kerül az ingatlanpiacra. Az eladási ára egyelőre kérdéses.

"A Villa Budapestet kiemelkedő művészeti, kulturális és gasztronómiai események befogadására tervezték, ám kiváló fekvése és magas presztízse tökéletesen alkalmassá teszi rezidenciának, cégközpontnak vagy követségi és idegenforgalmi célokra is." - áll a cikkben, amely kitér arra is, hogy az Unesco által is védett Világörökség részét képező ingatlan állapotát tekintve kívül befejezett, belül szerkezetkész.

Anno hot spot volt a fővárosi társasági életében

Eredetileg a kiegyezés korának egyik legismertebb politikusának, az egykori miniszterelnöknek, Lónyai Menyhértnek a tulajdonában volt, az épületet pedig Ybl Miklós tervezte 1872-ben, 1921-ben került a Hatvany család tulajdonába. A 20. század első felében a klasszicizáló villa a főváros társasági életének egyik meghatározó szalonja volt.Az épületet a világháborúban olyan komoly bombatalálat érte, hogy a Várnegyed újjáépítése során nem állították helyre, a telken átmenetileg csupán egy játszóteret alakítottak ki. A Hatvany család tulajdonában maradt ingatlant a kilencvenes évek közepén a Budapanoráma Kft. tulajdonosa, Bognár Botond vásárolta meg és építette újjá másfél évtizednyi munkával, Kerényi József Kossuth- és Ybl-díjas építész tervei alapján, írja a Napi Gazdaság.

Az egyedülálló "high-tech" homlokzat a BORD Stúdió tervei szerint  épült, a belső terek kortárs újjászületése - többek között - a világhírű japán építész, Tadao Ando, és az angol hangulattervező, Ilse Crawford nevéhez fűződik.

Az ötszintes, öt különböző atmoszférát megjelenítő, közel 4000 négyzetméteres ingatlan 700 négyzetméteres, panorámás terasszal rendelkezik. A villához egy pihenőpark is tartozik, amely a nagyközönség számára is nyitva áll.

Forrás: Napi Gazdaság

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5